Amasya Merzifon'da Yaşlı Kadına Yönelik Dolandırıcılıkta 5 Şüpheli Yakalandı
Amasya'nın Merzifon ilçesinde, kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, 78 yaşındaki bir kadını iki kez dolandırarak toplamda 3,5 milyon lira vurgun yaptı. İlk olarak kadının 500 gram altınını, ardından 47 bin 660 euro parasını alarak kayıplara karışan şüpheliler, yapılan operasyonla yakalandı.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Amasya'nın Merzifon ilçesinde, 78 yaşındaki S.K. isimli kadına yönelik dolandırıcılık olayları zinciri, Temmuz ayında başladı. Kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, kadını arayarak kimlik bilgilerinin üçüncü şahısların eline geçtiği yalanını söylediler. Bu yalan üzerine kadın, bankadan çektiği 47 bin 660 euroyu ve evindeki 500 gram altını dolandırıcılara teslim etti.
Olayın ardından dolandırıcıların bir adam tarafından fark edilmesiyle durum polise bildirildi. Merzifon İlçe Emniyet Müdürlüğü, yaşlı kadından aldığı parayla birlikte E.Ç. isimli bir şüpheliyi yakaladı. Soruşturma derinleştikçe, dolandırıcılığa karışan M.Ç. isimli ikinci şüpheli de tespit edildi ve gözaltına alındı.
Adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Devam eden soruşturmalarda 4 ay süresince yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda, dolandırıcılık olayına karışan 5 kişi daha belirlendi. Bu kişilerden İ.K., cezaevinde olduğu için yakalanamazken, diğer şüpheliler H.A., N.A., C.Y.C. ve Y.A. düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla yakalandı. Şüpheliler, Amasya'ya getirilerek adliyeye sevk edildi. İ.K., H.A. ve N.A.'nın tutuklandığı, C.Y.C. ile Y.A.'nın ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.