Asayiş »

Kırklareli Merkezli Daltonlar Operasyonunda Tutuklama Sayısı 10'a Ulaştı

Kırklareli merkezli olarak 4 ilde düzenlenen Daltonlar operasyonunda tutuklu sayısı 10'a yükseldi. 8 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 18 şüphelinin yakalandığı operasyonda, silahlı suç örgütü faaliyetlerine karışan isimler tespit edildi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve İstihbarat Şubesi ekipleri tarafından yürütülen soruşturmada, Daltonlar isimli suç örgütünün çeşitli suçlara karıştığı belirlendi. Bu suçlar arasında silahlı suç örgütü kurmak, nitelikli yağma ve uyuşturucu ticareti yer alıyor. Eş zamanlı olarak Kırklareli, İstanbul, Giresun ve Çanakkale'de gerçekleştirilen operasyonda, örgüt yöneticileriyle birlikte toplam 18 şüpheli yakalandı. Yapılan işlemlerin ardından, ilk etapta 4 şüpheli tutuklanmış, yapılan değerlendirmeler sonucunda 6 şüpheli daha tutuklanarak cezaevine gönderildi. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 8 kişi ise denetim altında tutulacak. Yakalananlardan örgüt lideri B.Y.'nin 7 ayrı suçtan 3 yıl, örgüt yöneticisi R.D.K.'nın ise toplam 13 yıl hapis cezası ile arandığı belirlendi. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda 10 ruhsatsız tabanca, 24 fişek, 1 tüfek, 8 bıçak, 1 muşta, 1 kar maskesi, 100 gram sentetik bonzai, 1 gram kokain, 1 uyuşturucu hap, 5 gram uyuşturucu madde ve 10 bin 170 TL nakit para ele geçirildi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.