Asayiş »

Muğla Bodrum'da Kamusal Alanların İşgallerine Yönelik Denetim Başlatıldı

Bodrum'da kamusal alanların korunması amacıyla denetimler yapılıyor. Zabıta Komiseri Serap Kara, kaldırımların yayalar için olduğunu vurgulayarak, işgallerin yasak olduğunu belirtti. 2025 yılı içinde yapılan denetimlerde toplam 1.171 işgal tespit edildi. Bu tespitlerden 730 dosyada ceza uygulanırken, denetimlerin devam edeceği ifade edildi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Bodrum'da kamusal alanların korunması için Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen denetimler hız kazanmış durumda. Zabıta Komiseri Serap Kara, kaldırımların tamamen yayalara ait olduğunu ve bu alanların işgal edilmemesi gerektiğini ifade etti. Kara, "Kaldırımlar park alanı değil, yürüyüş yoludur. Bu alanların kapatılması, hem trafiği hem de yaşam alanlarını olumsuz etkiler," dedi. 2025 yılı içinde gerçekleştirilen denetimlerde toplamda 1.171 işgal tespiti yapıldı. Bu tespitlerden 730 dosyada, Kabahatler Kanunu kapsamında cezai işlem uygulanarak toplam 1.738.278 Türk lirası ceza kesildi. Ayrıca, Belediye Encümeni'ne sevk edilen 251 dosyada ise 741.203 Türk lirası ceza uygulandı. Zabıta ekipleri, 190 tespiti de ilgili birimlere ileterek gerekli çalışmaların yapılmasını sağladı. Denetimlerin aralıksız olarak süreceği bilgisi verildi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.