Güncel »

Nevşehir'de Eroğlu, Suriye, İran ve Irak'tan gelen yeni şap serotipini duyurdu.

Nevşehir'de Veteriner Hekimler Derneği Başkanı Eroğlu, ülkemizde ilk kez Suriye, İran ve Irak kaynaklı yeni bir şap serotipi ile karşılaşıldığını açıkladı. Ayrıca, 30 binin üzerindeki serbest veteriner hekimin sürece dahil edilmesinin önemine dikkat çekti. Eroğlu, kamu ve serbest veteriner hekimlerin birlikte çalışmasının salgın dönemlerinde hayati olduğunu vurguladı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Nevşehir'de gerçekleştirilen açıklamada TVHB Merkez Konseyi Başkanı Eroğlu, ülkemizde ilk defa Suriye, İran ve Irak kaynaklı olarak yeni bir şap serotipi ile karşılaşıldığını belirtti. Bu yeni durumun, veteriner hekimliğin stratejik önemini bir kez daha gözler önüne serdiğini ifade eden Eroğlu, salgın dönemlerinde kamu ve serbest çalışan veteriner hekimlerin ortaklaşa görev almasının gerekliliğini vurguladı. Eroğlu, "Gerek duyulması halinde kamuda görev yapan meslektaşlarımıza destek vermek üzere 30 binin üzerindeki serbest veteriner hekimin de sürece dahil edilmesinin önemli olduğunu ilgili kurumlara ilettik" şeklinde konuştu. Bu durum, veteriner hekimlerin işbirliği içinde çalışmasının salgınla mücadeledeki rolünü bir kez daha hatırlatıyor.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.