Asayiş »

Romanya, Ukrayna Sınırına Savaş Uçakları Gönderdi.

Romanya, Ukrayna sınırına savaş uçakları gönderdi. Ukrayna Hava Kuvvetleri, Rus dronlarının sınırı geçerek Romanya ve Moldova hava sahasına girmiş olabileceğini bildirdi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusların 22 farklı türde füzeyle 460’tan fazla dron fırlattığını açıkladı. Dört dronun Moldova ve Romanya hava sahasına girdiği tespit edildi.

Ukrayna Hava Kuvvetleri'nden gelen bilgilere göre, Rus saldırı dronları Romanya ve Moldova hava sahasına geçiş yaptı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, bu durumu doğruladı ve Rusya'nın 460’tan fazla dron fırlattığını belirtti. Özellikle "Shahed" olarak bilinen İran yapımı dronların yoğun kullanımı dikkat çekiyor. Dört dronun geçiş süreleri de belirlendi. Romanya, güvenlik önlemleri kapsamında sınır bölgesine savaş uçakları göndermeye karar verdi. Bu durum, bölgedeki hava güvenliğini artırmak amacıyla atılmış bir adım olarak değerlendiriliyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.