Yaşam »

Kocaeli Dilovası'nda 250 Haneye Ücretsiz Doğal Gaz Dönüşümü Yapıldı

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde, çevre kirliliğini azaltmak amacıyla 250 haneye doğal gaz dönüşümü ücretsiz olarak gerçekleştirildi. Yıllardır soba kullanan vatandaşlar, bu sayede sıcak suya ve doğal gaz konforuna kavuştu.

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde yürütülen projenin amacı, hava kirliliğini azaltmak ve karbon salınımını düşürmektir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın desteği ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından yürütülen "Doğal Gaz Teşvikleri ile Kömür Kullanımının Azaltılması ve Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi" kapsamında, belirlenen kriterleri karşılayan 300 haneden 250'sinin dönüşüm işlemleri tamamlandı. Proje, 1 Ağustos’ta başlayan çalışmaları ile aralık ayı sonunda tamamlanması hedefleniyor. Proje sayesinde, bölgedeki hava kalitesinin iyileştirilmesi bekleniyor.

Proje kapsamında, Orhangazi Mahallesi'nde yaşayan 81 yaşındaki Cemal Polat, doğal gaz tesisatının kendilerine hiçbir ücret alınmadan döşendiğini belirtti. Esmer Polat ise sıcak suya erişimin kendileri için büyük bir kolaylık sağladığını ifade etti. Yıllardır sıcak su görmediklerini belirten Polat, "Doğal gazı hayal bile edemiyorduk." dedi. Turgut Özal Mahallesi sakini Rıskiyet Gürbüz, hastalığı nedeniyle soba yakmanın zorluğunu yaşadığını ve her ay tüp değiştirmek zorunda kaldığını anlattı. Gürbüz, projenin kendisine sağladığı konfor için memnuniyetini dile getirdi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.