Siyaset »

Ankara'da Bakan Tekin, Her Çocuk ve Birey Eşittir Dedi

Ankara'da düzenlenen kongrede, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim sisteminin herkes için eşit şartlar sunması gerektiğini vurgulayarak, değişen dünya koşullarına uygun bir nesil yetiştirme hedefini açıkladı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara'da bir kongrede yaptığı konuşmada, dünya genelinde eğitim sistemlerinin eşitlik ilkesine dayalı olması gerektiğini belirtti. Her bireyin eğitim hakkına sahip olduğunu ifade eden Tekin, "Dünyanın her yerinde yaşanan olumsuzlukların temelinde eğitimsizlik yatmaktadır" dedi. Değişen koşullara uygun bir eğitim sistemi oluşturmanın önemini vurgulayan Bakan Tekin, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak üzere kapsamlı reformlar yaptıklarını söyledi.

Eğitimde Eşitlik ve Değişim
Tekin, konuşmasında, "Her çocuk ve insan bizim gözümüzde eşittir" diyerek, eğitim sisteminin ayrımcılığa yer vermemesi gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca, eğitim programlarını revize ederek, ötekileştirici unsurları kaldırdıklarını belirtti. Tekin, Türkiye Cumhuriyeti’nin, eğitimde fırsat eşitliğini temel insan hakkı olarak benimsediğini ve bu doğrultuda her çocuğun eşit eğitim almasını sağlamak için gereken altyapıyı oluşturduklarını vurguladı.

İnsan Hakları ve Eğitim
Bakan Tekin, dünyada yaşanan savaşların ve insan hakları ihlallerinin arka planında eğitimsizlik olduğunu ifade etti. "Eğer eğitim sistemleri, kardeşlik, adalet ve özgürlük gibi değerleri ön planda tutsa, bu tür olumsuzluklar yaşanmazdı" dedi. Ayrıca, İsrail'in Gazze'deki zulmüne de değinerek, eğitim sistemlerinin insan haklarını koruma görevini yerine getirmediğini söyledi. Bakan Tekin, bu konulara yönelik eğitim sisteminde köklü değişiklikler yaptıklarını ve devam edeceğini ifade etti.

Kongreye, Milli Eğitim Akademisi Başkanı Prof. Dr. Ali Fuat Arıcı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Program, Bakan Tekin’in öğretmenlere katılım belgelerini vermesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.