Aliağa'da Karate Takımı, Denizli'de 4 Madalya Kazandı
Aliağa Belediyesi Spor Okulları karate takımı, Denizli'deki Türkiye Yıldızlar Ligi 1. Etap Yarışması'nda 4 madalya kazandı. 10 sporcu ile katılan takım, 9 ilden gelen sporcularla mücadele etti. Kazanılan madalyalar, Aliağa'nın spor alanındaki başarısını bir kez daha gösterdi. Takım, 27-29 Aralık tarihlerinde düzenlenecek 2. Etap yarışmalarına hazırlanıyor.
Aliağa Belediyesi Spor Okulları'nın karate öğrencileri, 22-23 Kasım 2025 tarihlerinde Denizli'de gerçekleştirilen Spor Toto Türkiye Karate Yıldızlar Ligi 1. Etap Yarışması'na katıldı. Yarışmada 10 sporcu ile temsil edilen Aliağa, 9 ilden yaklaşık 1000 sporcunun bulunduğu bir yarışmada büyük bir başarı elde etti. Aliağalı karateciler, toplamda 4 madalya kazanarak Aliağa'nın gururu oldular. 4 madalyadan biri birincilik, üçü ise ikincilik olarak elde edildi. 2015 doğumlu Umutcan Doğan, 41 kiloda birinci olarak dikkat çekti. Furkan Topkaya, 2014 doğumlu sporcular arasında kata ve 42 kiloda kumite dalında ikinci oldu. 2012 doğumlu Doruk Doğan ise 56 kiloda ikinci olarak başarılarına katkı sağladı.
Aliağa Belediyesi Karate Antrenörü Caner Karaca, tüm sporcuları tebrik ederek, ligde 3 etaptan oluşan mücadele sonunda başarılı olan sporcuların Türkiye şampiyonasına katılma hakkı kazanacağını belirtti. Karaca, bu hedefe ulaşmak için çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini vurguladı. Hedeflerinin Türkiye şampiyonasında başarılı olmak ve Balkan şampiyonasında milli formayla ülkeyi temsil etmek olduğunu ifade etti. Aliağalı karateciler, 27-29 Aralık tarihlerinde düzenlenecek 2. Etap yarışmalarına hazırlanarak bu hedefe ulaşmayı planlıyorlar.