Yaşam »

Gaziantep'te Kalaycı Ustaları, Kış Aylarının Verimliliğinden Memnun

Gaziantep'teki kalaycılar, soğuk havaların mesleklerine olumlu yansıdığını belirtiyor. Mesleği babalarından öğrendiklerini ifade eden ustalar, kışın daha verimli ve rahat bir çalışma ortamı sağladıklarını dile getiriyor. Kalayın bakır üzerindeki önemine de dikkat çeken ustalar, kalaylanmış ürünlerin uzun ömürlü olduğunu vurguluyor.

Gaziantep'teki kalaycı ustası Ramazan Toprak, havaların soğumasının işlerine iyi geldiğini ifade ederek, "Kış bizim için hem daha verimli hem daha rahat bir dönem" diyor. 7 yaşında babasıyla bu mesleğe başladığını belirten Toprak, yazın sıcak havalarda iş yapmanın zor olduğunu ancak kışın daha kolay çalıştıklarını söylüyor. Usta, kalayın bakırın oksitlenmesini engelleyerek ürünlerin daha uzun süre kullanılmasını sağladığını ve kalaylanmış bir ürünün bir-iki yıl rahatlıkla kullanılabileceğini vurguluyor.

Diğer bir kalaycı ustası Ökkeş Toprak ise, kış aylarının işlerinin daha bereketli geçtiğini belirterek, "Kışın içeride rahat çalışıyoruz" diyor. Baba mesleğini sürdürdüklerini ifade eden Toprak, yaz aylarında çalışmanın zorluğuna dikkat çekiyor. Fiyatların ürün başına değiştiğini, örneğin bir kazan kalaylamanın 200 lira, tabakların ise 50 lira civarında olduğunu aktarıyor. Kalaycılar, kışın gelmesini dört gözle beklediklerini ve bu dönemde işlerinin daha iyi gittiğini belirtiyorlar.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.