Siyaset »

Moldova'da Hava Sahasını İhlal Eden Dron Sonrası Rus Büyükelçi Bakanlığa Çağrıldı

Moldova'da hava sahasını ihlal eden bir dron paniği nedeniyle Rus büyükelçi bakanlığa çağrıldı. Dışişleri Bakanı Mihai Popsoi, bu tür olayların kabul edilemeyeceğini vurguladı ve Moldova'nın güvenliğini koruma kararlılığını dile getirdi.

Moldova'da yaşanan dron paniği sonrası Rusya'nın büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Bakan Mihai Popsoi, düzenlediği basın toplantısında, bu tür davranışların kabul edilemez olduğunu belirtti. Moldova'nın toprak bütünlüğünü koruma konusundaki kararlılığına dikkat çeken Popsoi, uluslararası güvenlik ortamındaki karmaşıklığa da vurgu yaptı. Moldova Savunma Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik gerçekleştirdiği saldırılar sırasında, Moldova hava sahasını 6 dronun ihlal ettiğini bildirdi. İhlal eden dronlardan birinin, Cuhureştii de Jos köyünde bir evin çatısına düştüğü kaydedildi. Bu olay, Moldova'daki güvenlik endişelerini artırdı ve uluslararası ilişkilerde yeni bir tartışma başlattı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.