Asayiş »

İstanbul'da Eğitime Ayrılan Bütçe Yüzde 15 Olacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu yıl Türkiye Cumhuriyeti bütçesinin yaklaşık yüzde 15’inin eğitime ayrıldığını duyurdu. İstanbul Bağcılar'da derslik sayısı ve öğrenci sayısındaki artışa dikkat çekti. Ayrıca, Türkiye'nin eğitimde internet altyapısı ve akıllı tahtalarla dünyada öncü olduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul Bağcılar'da yaptığı konuşmada, bu yıl Türkiye Cumhuriyeti devlet bütçesinin yaklaşık yüzde 15’inin eğitime ayrıldığını açıkladı. Tekin, 2002-2003 eğitim öğretim yılında Türkiye’de 367 bin derslik bulunduğunu, bu sayıdan günümüze ciddi bir artış yaşandığını vurguladı. Şu anda Türkiye genelinde 753 bin derslik bulunduğunu belirten Bakan Tekin, 2002 öncesi yapılan derslik sayısının üç katına çıkartıldığını ifade etti. Bağcılar'da eğitim alanında önemli gelişmeler yaşandığını kaydeden Tekin, 2002'de 120 bin öğrencinin eğitim gördüğünü, günümüzde ise bu sayının 156 bine ulaştığını dile getirdi. Ayrıca, ilçedeki derslik sayısının 4 bin 64'e çıktığını ve öğretmen sayısının da 6 bin 17’ye yükseldiğini aktardı.

Bakan Tekin, Türkiye'nin eğitimdeki dijital altyapısının uluslararası raporlarda öne çıktığını belirterek, ülkenin etkileşimli tahtaların bulunduğu tek ülke olduğunu ifade etti. Açılış töreninde konuşan hayırsever iş insanı Haşmet Topaloğlu ise okul projelerine destek vereceklerini ve eğitimdeki başarıların artması için çalışacaklarını duyurdu. Topaloğlu, öğrencilere yardımcı olma ve yemek projeleri gibi ilave desteklerle eğitim sürecini güçlendireceklerini de sözlerine ekledi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.