Erzincan Kemah'ta Kaybolan 200 Koyun Drone Desteğiyle Bulundu
Erzincan'ın Kemah ilçesinde yoğun sis nedeniyle kaybolan 200 koyun, jandarma ve köylülerin katıldığı drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Merada kaybolan sürü, 9 saatlik bir çalışmanın ardından güvenli bir şekilde köye geri getirildi.
Olay, Kemah’a bağlı Oğuz köyünde meydana geldi. Orhan Küçükkaya’ya ait koyun sürüsü, yoğun sis nedeniyle dağınık bir şekilde kayboldu. Görüş mesafesinin birkaç metreye düştüğü bu zorlu koşullarda, Küçükkaya, koyunların kaybolduğunu fark ettikten sonra öncelikle köylülerle iletişime geçti. Ardından, Kemah İlçe Jandarma Komutanlığı’na haber vererek yardım istedi.
İhbar üzerine bölgeye jandarma komando timleri sevk edildi. Yaklaşık 20 köylü, arama çalışmalarına katıldı. Ancak yoğun sis nedeniyle ilerlemek oldukça güçleşti. Jandarmaya ait gece görüşlü termal drone kullanılarak dağlık alan havadan tarandı ve sürünün yeri tespit edildi. Zorlu arazi koşullarında kayıp koyunlara ulaşan ekipler, sürüyü güvenli bir şekilde köye geri götürdü. Koyunların gece saatlerinde yabani hayvanlarla karşılaşmadan bulunması ise bir şans olarak değerlendirildi.