Sri Lanka'da Kasırga Sonrası Yağışlar Nedeniyle Can Kaybı 193'e Yükseldi
Sri Lanka'da etkili olan Ditwah Kasırgası sonrası meydana gelen şiddetli yağış ve toprak kaymalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 193'e ulaştı. Ayrıca, 228 kişi kayıp olarak kayıtlara geçti. Başkent Kolombo'da da ciddi hasar meydana geldi.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Sri Lanka'da etkili olan Ditwah Kasırgası'nın yol açtığı şiddetli yağışlar ve toprak kaymaları, ülkenin felaket bilançosunu ağırlaştırıyor. Afet Yönetim Merkezi'nden (DMC) yapılan açıklamaya göre, can kaybı 193'e yükseldi, 228 kişi ise hala kayıp durumda. Özellikle başkent Kolombo'nun kuzey kesimlerinde Kelani Nehri'nin yükselmesi nedeniyle birçok alan sular altında kaldı. Yetkililer, yardım görevlilerinin devrilen ağaçlar ve toprak kaymaları nedeniyle kapanan yolları temizlemesiyle hasarın boyutlarını ortaya koymaya çalıştıklarını belirtti. DMC yetkilisi, "Kasırga bölgeden uzaklaşmış olsa da, nehrin yukarı kesimlerinde meydana gelen yoğun yağışlar, alçakta kalan yerlerin tekrar su altında kalmasına neden oluyor" açıklamasında bulundu.
Ulusal Kan Transfüzyon Servisi, sel ve kötü hava koşulları nedeniyle kan stoklarının yetersiz olduğunu bildirdi. Kan Bankası Şefi Lakshman Edirisinghe, günlük ihtiyaçlarının yaklaşık 1,500 ünite kan olduğunu, ancak son günlerde sadece 236 ünite temin edebildiklerini ifade etti. Edirisinghe, "Sel ve yoğun yağışlar nedeniyle mobil kan bağışı kampanyalarımızı gerçekleştiremedik. Bağışçılardan en yakın kan bankasını ziyaret etmelerini rica ediyoruz" dedi. Yetkililerin açıklamaları, durumun ciddiyetini vurgularken, yardım çalışmalarının hızla devam etmesi gerektiğini de gösteriyor.