Yaşam »

Siirt'te 16 Yaşındaki Muhammed Nuri Soysal, Dedesinin Dükkanını Devraldı ve Ayakkabı Tamirciliğine Devam Ediyor.

Siirt'te yaşayan 16 yaşındaki Muhammed Nuri Soysal, 10 yaşında dedesinin yanında ayakkabı tamirciliği öğrenmeye başladı. Dedesinden devraldığı dükkanında hem mesleğini icra ediyor hem de eğitimine devam ediyor. Muhammed, 3.5 metrekarelik alanda çalışarak harçlığını kazanıyor.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Muhammed Nuri Soysal, 10 yaşında dedesiyle tanışıp, onun yanında çalışmaya başladı. 16 yaşında dedesinin 55 yıllık mesleğini devralan Soysal, dükkanında ayakkabı tamir ediyor. Dedesinin 30 yıl boyunca çalıştığı bu dükkan, Siirt'te eski bir esnaf geleneğinin devamıdır. Müşteri Muzaffer Karataş, dükkanın geçmişine değinerek, "Dedesi yaşlılıktan dolayı torununa bırakmış. Ben de gençken iş hayatına atıldım." şeklinde konuştu. Muhammed, hem okulunu sürdürüyor hem de dede mesleğini yaşatmaya çalışıyor. Dükkanın kazancı ise günde ortalama 500-600 lira arasında değişiyor.

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.