Güncel »

Balıkesir'de Seyit Onbaşı'nın Vefatının 86. Yılı Anma Töreni Gerçekleşti

Balıkesir'in Kocaseyit Mahallesi'nde düzenlenen anma töreninde Çanakkale Kahramanı Seyit Onbaşı, vefatının 86. yıl dönümünde kabri başında anıldı. Törene Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu ve Çanakkale Valisi Ömer Toraman'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, Seyit Onbaşı'nın kahramanlıkları da yad edildi.

Çanakkale Savaşları'nda gösterdiği cesaretle tanınan Seyit Onbaşı, vefatının 86. yılı dolayısıyla Balıkesir'in Kocaseyit Mahallesi'nde anıldı. Törene Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Çanakkale Valisi Ömer Toraman, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Taşdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, Seyit Onbaşı'nın 276 kiloluk top mermisini sırtlayarak İngiliz zırhlısını batırdığı anlar canlandırıldı. Vali Ustaoğlu, yaptığı konuşmada Seyit Onbaşı'nın kahramanlıklarının Anadolu topraklarının düşman istilasından kurtulmasındaki önemine vurgu yaptı. Ustaoğlu, "Mekanı cennet olsun" diyerek tüm şehitlere rahmet diledi. Çanakkale Valisi Ömer Toraman ise, geçmişteki kahramanlıkları unutmamak gerektiğini belirterek, Seyit Onbaşı'nın ve tüm şehitlerin ruhlarının şad olması temennisinde bulundu. İsmail Taşdemir ise, Seyit Onbaşı'nın sadece bir top mermisini değil, milletin kaderini de sırtladığını ifade etti. Törende, Çanakkale ruhunun ebediyen yaşatılacağına dair güçlü mesajlar verildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.