Güncel »

Antalya Alanya'da Marangoz Ali Kurt Çırak Bulamazsa İşini Sonlandıracak

Alanya'nın Demirtaş Sanayi Sitesi'nde 45 yıldır marangozluk yapan Ali Kurt, çırak bulamadığı için dükkanını kapatma riskiyle karşı karşıya. 62 yaşındaki Kurt, mesleğin geleceği için endişeli ve gençlerin marangozluğa ilgi göstermediğini belirtiyor. Eğer bir çırak bulamazsa atölyesinin kepenklerini kapatmayı düşünüyor.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Demirtaş Sanayi Sitesi'nde 62 yaşındaki Ali Kurt, 45 yıldır sürdürdüğü marangozluk mesleğini çırak bulamaması nedeniyle bırakma aşamasına geldi. Çırak sıkıntısından şikayet eden Kurt, "1980 yılında açtığım dükkanda hala devam ediyorum. Ancak yanımda çalışacak kimse yok. İşler ağır geliyor, bu yüzden bırakmayı düşünüyorum" dedi. Marangozluk sanatının geleceği konusunda endişeli olduğunu ifade eden Kurt, gençlerin bu mesleği tercih etmediğini söyledi. Kurt, "Şu an çırağım olsa devam ettiririm" şeklinde konuştu. Demirtaş Sanayi Sitesi muhtarı Ali Mecek ise, Ali Usta'nın meslekteki tecrübesine vurgu yaparak, "Korkumuz, Ali Usta'dan sonra bu mesleği sürdürebilecek birinin olmaması" dedi. Ali Kurt, çırak sorununun çözülmemesi durumunda atölyesinin kepenk kapatabileceğini ve marangozluk mesleğinin yok olma tehlikesine karşı yetkililerden destek beklediğini ifade etti.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.