Asayiş »

Ankara Elmadağ'daki MKE Fabrikasındaki Patlama Davasında Sanıklar Beraat Talep Etti

Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki MKE fabrikasında 10 Haziran 2023'te meydana gelen patlamada sanıklar, beraat talep etti. Davada sanıklar, olayda kusurlarının olmadığını savunarak, psikolojik etkilerden de bahsetti.

Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda 10 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşen patlamada, 5 işçi hayatını kaybetmişti. Patlamaya ilişkin açılan davada sanıklar, olayın sorumluluğunu üstlenmiyor. Sanık Durdu Uğur Şık, olay günü yıllık izinde olduğunu ve fabrika müdürü olarak görev yaptığını belirtti. Şık, olayın gerçek sorumlusunun maktul Mehmet Kutlu olduğunu ifade etti. Ayrıca, tüm iş sağlığı güvenliği önlemlerini aldığını ve olayın psikolojilerini bozduğunu vurguladı. Diğer sanıklar da suçlamaları reddederek, beraat talep etti. Dava, 5 Aralık'ta devam edecek.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.