Güncel » Asayiş »

Niğde Altunhisar'da Tarihi Eser Kaçakçılığına Yönelik Operasyonda 42 Parça Ele Geçirildi

Niğde Altunhisar ilçesinde gerçekleştirilen "Anadolu Mirası Operasyonu" kapsamında 42 parça tarihi eser ele geçirildi. Jandarma ekipleri, kaçakçılığa karşı düzenlenen operasyonda bir şüphelinin evinde arama yaptı. Aramalarda 32 sikke ve 10 obje bulundu. Olayla ilgili bir kişi hakkında adli işlemler başlatıldı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Niğde İl Jandarma Komutanlığı'nın yürüttüğü çalışmalar neticesinde, tarihi eser kaçakçılığına yönelik düzenlenen "Anadolu Mirası Operasyonu" Altunhisar ilçesinde gerçekleştirildi. Operasyon, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet çerçevesinde yapıldı. Ekipler, bir şüphelinin evinde detaylı bir arama gerçekleştirdi. Bu arama sonucunda 32 adet sikke ile 10 adet obje olmak üzere toplamda 42 parça tarihi eser ele geçirildi. Elde edilen eserlerin, tarihi ve kültürel değer taşıdığı belirtildi. Olayla ilgili olarak bir şüpheli hakkında adli işlemlerin başlatıldığı bildirildi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.