Niğde'de Gerçekleşen 8. Kitap Fuarı, 10 Gün Süren Etkinliklerle Ziyaretçileri Ağırladı
Niğde'de düzenlenen 8. Kitap Fuarı, on gün boyunca binlerce ziyaretçiyi ağırlayarak sona erdi. Niğde Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen fuar, gençlerin yoğun ilgisiyle dikkat çekti. Yüzlerce yayınevi ve birçok yazar, okuyucularla buluştu. Belediye Başkanı Emrah Özdemir, fuarın Niğde'nin kültürel kimliğini güçlendirdiğini vurguladı.
Niğde'nin Hazım Tepeyran Kültür Merkezi yanındaki alanında gerçekleştirilen 8. Kitap Fuarı, 21-30 Kasım 2025 tarihleri arasında yapıldı. Fuar, Kayseri merkezli Sun Fuarcılık tarafından organize edildi ve çok sayıda ünlü yazar, söyleşi ve imza günleri ile Niğdelilerle buluştu. Özellikle gençlerin katılımı dikkat çekti. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, fuarın kapanışında yaptığı açıklamada, etkinliğin her yıl artan bir ilgiyle büyüdüğünü belirtti. Özdemir, “Niğde artık sadece altyapı ve üstyapı yatırımlarıyla değil, kültür ve sanat alanındaki yükselişiyle de Türkiye’nin örnek şehirlerinden biri haline geliyor” ifadelerini kullandı.
Fuar boyunca Şermin Yaşar, Bahadır Yenişehirlioğlu, Oytun Erbaş, Sinan Yağmur ve Prof. Dr. Mehmet Emin Ay gibi isimler katıldı. Başkan Özdemir, son altı yılda şehre kazandırılan beş kütüphane ile gençlerin bilgiye ulaşımını desteklediklerini söyledi. “Her mahalleye bir kütüphane” hedefiyle çalışmaların süreceğini ifade etti.