Eğitim » Dünya »

Mersin'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinliklerle Kutlandı

Mersin'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Mersin Valisi Atilla Toros, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen programa katıldı.

Mersin Kültür Merkezinde düzenlenen programda bir konuşma gerçekleştiren Vali Atilla Toros, "3 Aralık bizlere insan olmanın erdemini, sabrın gücünü ve mücadelenin değerini hatırlatmaya devam ediyor. Bugün farkındalığı büyütmek, vicdanı güçlendirmek ve toplumsal bilinci diri tutmak için bir aradayız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hiçbir insanımızı geride bırakmadan, 85 milyonu bu ilerlemeye dâhil etmek için çalışmalar yürütülmektedir.

Devletimiz eğitimden sağlığa, evde bakım hizmet ve desteğinden kimlik kartına, engelli aylığından istihdamda pozitif ayrımcılığa kadar uzanan geniş bir alanda önemli iyileştirmeler yapmaktadır." ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan program, özel eğitim öğrencilerinin müzik dinletileri ve halk oyunları gösterilerinin ardından son buldu.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.