Yaşam »

Çanakkale Karabiga'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Coşkulu Bir Törenle Kutlandı

Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Karabiga beldesinde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, anlam dolu bir etkinlikle kutlandı. Etkinliğe katılan protokol üyeleri ve Karabigalılar, engelli bireylerle birlikte sevgi dolu anlar yaşadı. Karabiga Özel Bakım Merkezi’nde düzenlenen program, gösteriler ve sürprizlerle dolu geçti.

Karabiga beldesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, büyük bir coşkuyla kutlandı. Etkinliğe Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi ve diğer protokol üyeleri katıldı. Programda, engelli bireylerin hazırladığı gösteriler büyük ilgi topladı. Renkli etkinlikler, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı, yaptığı konuşmada, engelli bireylerin yaşam standartlarını yükseltmenin önemine vurgu yaptı. "Onları yok sayamayız, görmezden gelemeyiz. Aksine, hayat standartlarını yükseltmek ve önlerindeki engelleri kaldırmak en temel görevimizdir." dedi. Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi ise, Özel Bakım Merkezi'nin kazandırılması için verdikleri mücadeleyi anlattı. "Bu merkezi şehrimize kazandırmak için resmen Ankara yollarını aşındırdık. Çok uğraştık, ama sonunda başardık." şeklinde konuştu.

Etkinlik, protokol üyelerinin ve katılımcıların Özel Bakım Merkezi sakinleriyle bir araya gelmesiyle sona erdi. Katılımcılar, engelli bireylerle sohbet edip hatıra fotoğrafları çektirdi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.