İzmir'de Yaşar Üniversitesi, OCEAN Ağı'na Üye Oldu
Yaşar Üniversitesi, OCEAN (Open Council of Europe Academic Networks) ağına katılarak İzmir'de bu ağa kabul edilen ilk yükseköğretim kurumu oldu. Üyelik, üniversitenin akademik yetkinliğini uluslararası alanda pekiştirdi.
Yaşar Üniversitesi, uluslararası akademik iş birliklerine bir yenisini ekleyerek Avrupa Konseyi'nin prestijli akademik ağı OCEAN'a kabul edildi. Bu gelişme, üniversiteyi İzmir'de bu ağa katılan ilk yükseköğretim kurumu yapıyor. OCEAN ağı, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü konularında akademik iş birliklerini güçlendirmeyi amaçlıyor. Türkiye'den kabul edilen üçüncü kurumsal üye olan Yaşar Üniversitesi, bu sayede uluslararası alandaki yetkinliğini tescilledi.
Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller, OCEAN üyeliğinin üniversiteye sağlayacağı avantajları vurgulayarak, programın tüm çalışanlar ve öğrenciler için erişilebilir hale geldiğini belirtti. Kış ve yaz okulları ile çevrim içi sertifika programlarının hukuki eğitimler içerdiğini ifade etti. Öğrenciler, bu programlara katılarak sertifika alabilecekleri gibi uluslararası konferanslara da dahil olma fırsatı bulacaklar. OCEAN, üniversitenin uluslararasılaşma stratejisinin önemli bir parçası olacak.
Üyelik süreci, Yaşar Üniversitesi Akdeniz Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu Üyesi Dr. Aslı Topukcu İduğ'un bireysel üyeliği ile başladı. Prof. Dr. Emre İşeri'nin yürütücülüğünde bu süreç tamamlandı. "Sivil Toplum ve Hukukun Üstünlüğü: Türkiye’de Baroların Rolü" başlıklı araştırma, kurumsal başvurunun temelini oluşturdu. Projenin odak noktası OCEAN'ın misyonu olan demokrasi ve insan hakları ile örtüşmesi, başvurunun hızlı onaylanmasını sağladı.
OCEAN üyeliği, Yaşar Üniversitesi akademisyenlerine Avrupa Konseyi'nin geniş akademik ağına erişim imkânı sunuyor. Öğrenciler, insan hakları, göç, toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konularda HELP (Hukuk Profesyonelleri için İnsan Hakları Eğitimi) derslerine ücretsiz katılabilecek ve sertifika alabilecekler. Prof. Dr. Emre İşeri, bu üyeliğin akademisyenler ve öğrenciler için büyük bir avantaj sunduğunu belirtti. Ayrıca yürütülen projelerde OCEAN üyeleri ile ortak çalışmalar planlandığını ifade etti.