Erzurum Atatürk Üniversitesi'nden TÜBİTAK programlarına 1141 proje başvurusu yapıldı.
Atatürk Üniversitesi, TÜBİTAK programlarına toplam 1141 başvuru gerçekleştirdi. Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, bu başvuruların üniversitenin bilimsel üretkenliğini yansıttığını ifade etti. Rektör, araştırma ekosisteminin canlılığını ve üretkenliğini gösteren bu başarıda emeği geçenlere teşekkür etti.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B programlarına yapılan 1141 başvurunun, üniversitenin bilimsel üretkenliğinin en somut göstergesi olduğunu belirtti. Hacımüftüoğlu, "Bilimsel araştırmayı temel bir değer olarak benimseyen üniversitemiz, öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin gayretli çalışmalarıyla her geçen yıl daha güçlü bir proje kültürü oluşturuyor" dedi. Rektör, bu başarıda emeği geçen tüm danışman hocalarına, öğrencilere ve süreçleri titizlikle yürüten birimlere teşekkür etti. Ayrıca, rekor başvuru sayısının, üniversitenin öğrenci merkezli araştırma faaliyetlerine verdiği önemi ortaya koyduğunu vurguladı.
Üniversite yönetimi, bu güçlü ivmenin devam etmesi için araştırma altyapısının geliştirilmesi, proje destek süreçlerinin güçlendirilmesi ve öğrenci odaklı bilimsel faaliyetlerin artırılması yönündeki çalışmalarını sürdürecek. Atatürk Üniversitesi, bilime katkı sunan, yenilikçi fikirleri destekleyen ve genç araştırmacıları teşvik eden bir vizyonla faaliyetlerine devam etmeyi amaçlıyor.