Bartın'da 3 Aralık Engelliler Günü Programında Özel Bireyler Yeteneklerini Sergiledi
Bartın'da 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen programda özel bireyler, anneleriyle birlikte sahne alarak yeteneklerini gösterdi. Bartın Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, özel eğitim gören öğrenciler büyük alkış aldı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yavuz Korkmaz, engelli bireylerin toplumda daha fazla yer almasının önemine vurgu yaptı.
3 Aralık Engelliler Günü, Bartın Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen anlamlı bir programla kutlandı. Etkinliğe Bartın Valisi Nurtaç Arslan, il protokolü ve engelli bireylerin aileleri katılım sağladı. Programda açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yavuz Korkmaz, bu özel günün engelli bireylerin sosyal hayata katılımı açısından önemini vurguladı. Korkmaz, "3 Aralık, engelli bireylerin fark edilmesi gereken bir gün" dedi. Ayrıca, Erişilebilirlik Komisyonu'nun çalışmaları hakkında bilgi vererek, Bartın'da erişilebilirlik belge sayısının 20'ye çıkarıldığını duyurdu.
Vali Nurtaç Arslan, engellilik kavramının bir eksiklik değil, yaşamın bir parçası olduğunu belirtti. Toplumun duyarsızlığının engelli bireylerin hayatını zorlaştırdığını ifade eden Arslan, engelsiz bir toplum için ortak çabaların önemine değindi. Bartın Üniversitesi'nden Dr. Öğretim Üyesi Tahir Mete Artar, üniversite ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen projeler üzerine bilgi verdi.
Konuşmaların ardından özel eğitim alan bireyler, eğitmenleriyle birlikte hazırladıkları gösteriyi sahneledi. Özel bireyler, anneleriyle dans ederek seyirciden büyük alkış aldı. Program, engellilerin söylediği türkülerin ardından fotoğraf çekimiyle sona erdi.