Ekonomi »

Aydın'da 2026'dan itibaren Esnafa 2,5 Milyon TL Kredi Desteği Verilecek

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muhammet Ali Künkcü, 2026 yılından itibaren esnaf ve küçük işletmelere 2,5 milyon TL’ye kadar kredi desteği sağlanacağını duyurdu. Bu destek, işletmelerin modernleşmesi ve üretim kapasitelerinin artırılması açısından büyük önem taşıyor.

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muhammet Ali Künkcü, esnaf ve küçük işletmeler için hayata geçirilecek yeni kredi destek paketine yönelik açıklamalarda bulundu. Künkcü, Esnaf Kredi Kooperatifleri tarafından, yerli ve sıfır makine alımları için işletmelere 2,5 milyon TL’ye kadar kredi desteği sunulacağını belirtti. Bu desteklerin 01 Ocak 2026 tarihinden itibaren verilmeye başlanacağını ifade eden Künkcü, hem üretim kapasitesinin artırılması hem de işletmelerin modernleşme sürecinin hızlandırılması açısından bu adımın son derece değerli olduğunu vurguladı.

Künkcü, bu desteklerin esnaflar için önemli fırsatlar sunduğunu söyleyerek, "Üretimde güçlenmek, iş hacmini büyütmek, teknolojik dönüşüme ayak uydurmak ve sanayileşme yolunda daha sağlam adımlar atmak isteyen tüm esnaflarımız için büyük bir avantaj sağlıyor" dedi. Kredi desteğinden faydalanabilmek için SGK ve vergi borcu bulunmaması gerektiğini hatırlatan Künkcü, borçlarını yapılandırmış olan işletmelerin de destekten yararlanabileceğini belirtti. Esnafın, bu detaylara özellikle dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Künkcü, son olarak tüm esnaflarına bol kazanç ve bereketli işler dileyerek, bu desteklerin işlerini büyütmelerine katkı sağlamasını temenni etti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.