Yaşam »

Sivas Merkez'de Öğrencisi Heimlich Manevrası ile Kurtarıldı

Sivas Merkez'de 11 yaşındaki bir öğrenci, mandalina yerken boğulma tehlikesi yaşadı. Beden eğitimi öğretmeni Yunus İşler, Heimlich manevrası ile öğrencinin hayatını kurtardı. Öğrenci Çağdaş Gürbüzer, yaşadığı anı aktararak öğretmenine teşekkür etti.

Sivas Merkez'deki Recep Handan Ortaokulu'nda, 11 yaşındaki öğrencisi Çağdaş Gürbüzer, mandalina yerken boğazına mandalina kaçması sonucu zor anlar yaşadı. Olay sırasında burnu tıkalı olan Gürbüzer, nefes almakta zorluk çekti ve öğretmeni Yunus İşler'e koştu. İşler, hemen Heimlich manevrası uygulayarak öğrencisini bu durumdan kurtardı. Çağdaş, “Olayları internette görüyordum, biraz korktum ama sakin kalmaya çalıştım” dedi. Öğretmen Yunus İşler ise, “Sakin kalmak zorundaydım, şükür ki çocuğumuzu kurtardık” ifadesini kullandı. Öğrenci ve öğretmen, yaşanan bu olayın ardından okulda verilen ilk yardım eğitimlerinin önemine dikkat çekti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.