Gaziantep'te 61 Yıldır Müzik Hayatı Süren Davut Akdoğan, Tutkusunu Hala Devam Ettiriyor
Gaziantep'te 72 yaşındaki Davut Akdoğan, 61 yıldır müzikle iç içe yaşıyor. Hediye aldığı bağlamayla başlayan müzik yolculuğu, açtığı dükkanla devam ediyor. Ücretsiz dersler vererek müzik sevgisini genç nesillere aktaran Akdoğan, müzikal kariyerine sahne performanslarıyla damga vurdu.
Davut Akdoğan, müzik kariyerine 11 yaşında ağabeyinin hediye ettiği bağlamayla başladı. 15 yaşında profesyonel gitar çalmaya başlayan Akdoğan, yıllar içinde birçok enstrümanı kimseden yardım almadan öğrendi. 1988 yılına kadar sahne alan Akdoğan, ardından kardeşiyle birlikte Gaziantep'te müzik aletleri yapımına ve satışına yöneldi. 61 yıllık müzik serüveninde 20'den fazla enstrüman çalan Akdoğan, müzik tutkusunu hiç kaybetmedi.
Ücretsiz müzik dersleri vererek genç müzisyenler yetiştiren Akdoğan, müzik aletleri satışını da sürdürüyor. Sağlığına dikkat eden Akdoğan, her gün işine yürüyerek gidiyor. Tanıştığı ünlü sanatçılarla dostlukları olan Akdoğan, müzik adına birçok anı biriktirdi. Müzik hayatına olan sevgisini ve tutkusunu genç nesillere aktarmaya devam ediyor.