Samsun Kıran Mahallesi'nde Doğal Gaz Hizmeti Bekleyen 160 Hane Var
Samsun'un Kıran Mahallesi'nde doğal gaz hizmeti bekleyen 160 hane, yıllardır süregelen sıkıntının çözülmesini talep ediyor. Mahalle muhtarı Kemal Saraç, yaşlıların ve bakıma muhtaç bireylerin zor durumda olduğunu belirtti. Mahalle sakinleri, karşılarındaki binalarda doğal gaz olmasına rağmen kendi evlerinde olmamasını kabul edilemez buluyor.
Samsun Kıran Mahallesi'nde yaşayanlar, doğal gazın sadece 10 metre ötedeki binalarda bulunduğunu, fakat kendi evlerinde hala hizmet almadıklarını ifade ediyor. Mahalle muhtarı Kemal Saraç, "Ya gazımızı versinler ya da kentsel dönüşüme sokacaklarsa soksunlar," diyerek durumu özetliyor. Bu mahalledeki 160 hanelik nüfus, özellikle yaşlı ve bakıma muhtaç bireyler nedeniyle büyük zorluklar yaşıyor. Mahalle sakinleri, yıllardır kömür ve tüp kullanmak zorunda kalmanın getirdiği sıkıntılardan şikayet ediyorlar. Şehir merkezinde böyle bir durumun yaşanması ise kabul edilemez olarak değerlendiriliyor.
Doğal gaz hizmeti sağlayan SAMGAZ yetkilileri, Kıran Mahallesi'nde heyelan riski nedeniyle kentsel dönüşüm alanı ilan edildiğini belirtti. Bu bağlamda, Ankara Bulvarı ile Kıranköy Mezarlığı arasında kalan bölümde dönüşüm tamamlanmış ve yeni konutların doğal gaz çalışmaları yapılmıştır. Ancak, bu alana komşu olan ve imar planı dışında kalan bölge hala doğal gaz hizmetinden mahrum. SAMGAZ, bu bölgenin doğal gaz arzının 2025 yılına kadar tamamlanacağını ifade etti. Ancak, mevcut ulaşım yolları ve imar planlarının tamamlanmaması nedeniyle doğal gaz dağıtım çalışmaları yapılamıyor.