Asayiş »

Gaziantep Şehri'nde Elektrik Direği Hırsızlığı Nedeniyle 3.4 Milyon TL Zarar

Gaziantep'te elektrik direği hırsızlığı olayları artarak devam ediyor. 2 ay içinde meydana gelen hırsızlıklar sonucunda toplamda 3.4 milyon TL'lik zarar oluştu.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Gaziantep'teki Küsget Sanayi Sitesi çevresinde elektrik direklerinin çalınması olayları sonrası yetkililer harekete geçti. İlk hırsızlık vakası 11 Kasım tarihinde yaşandı. Bu olayda, elektrik direkleri kesilerek parçaları çalındı. Ardından, 6 Aralık'ta benzer bir durum meydana geldi ve orta gerilim hattındaki üç direğin bağlantı elemanları sökülerek devrilmesine yol açtı. Bu durum, enerji şebekesine zarar verdi. Ekipler, enerji arzının devamlılığını sağlamak adına alternatif hatlar kurarak geçici enerji akışı sağladı. Hırsızların olay yerine gelen kolluk kuvvetleri tarafından yakalanmamak için araçlarını bırakarak kaçtıkları öğrenildi. Yetkililer, enerji arzını kesintisiz sürdürmek için çalışmalara devam ettiklerini ve güvenlik güçleriyle iş birliği içinde olduklarını bildirdi. Önceki hırsızlık olayında yaklaşık 1.4 milyon TL zarar oluşurken, son olayda ise tahminler 2 milyon TL civarında yeni bir kayıp yaşandığını gösteriyor.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.