Güncel »

Bahçelievler'deki Kitap Fuarı'nı 1,5 Milyon Ziyaretçi Ağırladı

Bahçelievler'de düzenlenen kitap fuarını 1,5 milyon kişi ziyaret etti. Fuar, 10 gün süresince okuyucularla buluşan 120 yayınevi ve 100'den fazla yazarla doluydu.

Bahçelievler Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Ulusal Bahçelievler Kitap Fuarı, 10 gün boyunca kitapseverlerden yoğun ilgi gördü. 28 Kasım'da kapılarını açan fuar, toplamda 1,5 milyon ziyaretçiyi ağırladı. 10 bin metrekarelik bir alanda düzenlenen etkinlikte, Türkiye genelinden gelen 120 yayınevi 1 milyon kitabı okurlarla buluşturdu. Ayrıca, 100'den fazla yazar söyleşi ve imza günlerinde okuyucularıyla bir araya geldi. Fuarın gelirlerinin yüzde 15’i Gazze’ye bağışlandı.

Özgür Filistin Teması
Bu yıl "Bahçelievler’den Gazze’ye: Özgür Filistin" temasıyla düzenlenen fuar, edebiyatın yanı sıra insanlık vicdanının da buluşma noktası oldu. Farkındalık yaratma amacı güden etkinlikte dayanışma mesajları verildi. Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, fuarın önemli bir kültürel ve insani mesaj taşıdığını vurguladı. Kitapların sadece bilgi kaynağı değil, aynı zamanda vicdanın sesi olduğunu belirtti.

Fuar süresince çocuklar ve gençler için çeşitli etkinlikler de düzenlendi. Geleneksel okçuluk, mini golf, langırt ve karaoke gibi aktiviteler katılımcılara sunuldu. Ayrıca, Başkan Bahadır’ın yazdığı "Kent Doktoru" adlı kitabın tanıtımı yapıldı. Bahadır, kitapta belediye başkanlarının yönettikleri şehirleri bir hekim gibi ele alması gerektiğini ifade etti. "Önce teşhis koyar, sonra tedavi ederiz. Kent Doktoru, insanı ve şehri merkeze alan bir yönetim anlayışıdır," dedi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.