İstanbul Kadıköy'de Bağdat Caddesi'nde Yılbaşı Süslemeleri Yangın Çıkardı
İstanbul Kadıköy'de Bağdat Caddesi üzerinde yılbaşı süslemeleri için kullanılan elektrik kablosunda yangın çıkması, büyük bir paniğe neden oldu. İtfaiye ekipleri yangına hemen müdahale ederek alevlerin büyümesini engelledi. Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmadığı belirtildi.
Olay, İstanbul'un Kadıköy ilçesindeki Bağdat Caddesi'nde dün akşam saatlerinde meydana geldi. İddialara göre, yılbaşı süslemeleri için kullanılan aydınlatma direğinden sokak lambalarına yapılan kaçak elektrik bağlantısı nedeniyle yangın çıkmış olabilir. Yağışın da etkisiyle, bu bağlantılarda meydana gelen kısa devre sonucunda alevler yükselmeye başladı.
Yangını fark eden vatandaşlar, ilk müdahaleyi yaparak durumu itfaiyeye bildirdi. İtfaiye ekipleri, olay yerine hızla intikal ederek alevleri kontrol altına aldı. Bağdat Caddesi'nin yoğun yaya trafiği göz önüne alındığında, yangının daha büyük bir felakete yol açmadan söndürülmesi büyük bir şans olarak değerlendirildi.
Bu olay, geçtiğimiz yıl İzmir'in Konak ilçesinde meydana gelen ve yağmur sırasında elektrik akımına kapılan iki kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili acı hatıraları yeniden gün yüzüne çıkardı. Herkesin yoğun bir şekilde kullandığı bu cadde, bir facianın eşiğinden dönmüş oldu.