Ekonomi »

Muğla'da Oteller Kimlik Fotokopisi Alamayacak

Muğla'daki oteller, yeni yönetmelik gereği kimlik fotokopisi almak zorunda değil. Müşterilerin kimlik veya pasaport numaraları kaydedilerek giriş işlemi tamamlanacak. Bu uygulama, kişisel verilerin korunması amacıyla yürürlüğe girdi.

Muğla'da otel işletmeleri için kimlik fotokopisi alma uygulaması sona erdi. Yeni yönetmelikler ile birlikte, otellere giriş sırasında yalnızca kimlik veya pasaport numarasının kaydedilmesi yeterli olacak. Daha önceki yönetmeliklerde, müşterilerin kimlikleri ibraz edilerek fotokopi alınması zorunluydu. Ancak Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında yapılan değişiklikler bu uygulamayı geçersiz kıldı.

Yetkililer, otel işletmelerinin kişisel bilgileri üçüncü şahıslarla paylaşmaması gerektiğini ve TC kimlik numarasının kötüye kullanılabileceğini belirtti. Bu nedenle otel sahiplerinin dikkatli davranması önem arz ediyor. Ayrıca, kimliklerin taranması işleminin de fotokopi almakla aynı kapsamda olduğunu vurgulayan yetkililer, otel girişinde görevlinin kimliği alıp geri vermediği veya fotokopisini çekmeye çalıştığı durumlarda misafirlere dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti. Eğer bu kurallara uyulmazsa, o otelde kalmanın önerilmeyeceği belirtiliyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.