Adana Kozan'da 25 Kişilik Koro, Farklı Meslek Gruplarından Oluşarak İzleyicileri Etkiledi
Adana'nın Kozan ilçesinde, kebapçılar, doktorlar, öğretmenler ve ev hanımları gibi farklı meslek gruplarından oluşan 25 kişilik koro, bir konser düzenleyerek izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Koro, müzik öğretmeni Muzaffer Atıcı'nın öncülüğünde sahneye çıkarak, Türk halk müziği ve 90'lı yılların eserlerini seslendirdi.
Adana'nın Kozan ilçesinde düzenlenen konser, 5 yıl önce müzik öğretmeni Muzaffer Atıcı'nın öncülüğünde kurulan ve çeşitli meslek gruplarından oluşan bir koroya ev sahipliği yaptı. Kebapçısından doktoruna, öğretmeninden ev hanımına kadar birçok kişinin yer aldığı bu koro, Kozan Belediyesi Sinema Salonu'nda sahne aldı. Konser, Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı ve birçok müzikseverin katılımıyla gerçekleştirildi. Dinleyiciler, korunun seslendirdiği eserleri büyük bir beğeniyle dinledi. Koro şefi Atıcı, ilçede sanatın gelişmesi için herkesin katılımını istemiş ve gönüllü olanları davet etmiştir. Koro, çeşitli meslek gruplarından kişileri bir araya getirerek, toplumda sanata olan ilgiyi artırmayı hedefliyor.
Koro üyeleri arasında yer alan züccaciye işletmecisi Sare Beyazgül, arkadaşlarının desteğiyle etkinliğe katıldığını ve müziği sevmenin önemine değindi. Butik ve yiyecek işletmesi sahibi Öznur Taş, sahneye çıkmanın heyecanını yaşarken, kebapçı Kemal Erdem sanata olan sevgisi nedeniyle koro üyeliğini tercih etti. Öğretmen Tahsin Bahçıvan, toplumun sanata her zaman ihtiyaç duyduğunu ifade ederek bu deneyimden memnuniyet duyduğunu vurguladı. Doktor Enver Tuncer ise sanata verdiği önemin altını çizdi. Koroda yer alan ev hanımları, bu tür etkinliklerin ilçede devam etmesini ve kendilerini gururlandırdığını belirtti.