Yerel »

Erzurum'da Kentsel Dönüşüm Üzerine Görüşmeler Gerçekleştirildi

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'la kentsel dönüşüm projeleri üzerine önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında, 2026'da Türkiye'nin ev sahipliğinde yapılacak Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'u ziyaret ederek kentsel dönüşüm konusunu ele aldı. Bu görüşmeye Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Altundağ da katıldı. Başkan Sekmen, ziyaretiyle ilgili yaptığı açıklamada, Bakan Kurum ile Erzurum'un geleceğini şekillendiren konular üzerinde kapsamlı bir istişare gerçekleştirdiklerini belirtti. Kentsel dönüşüm projeleri, şehir planlaması, sağlık yatırımları ve mülkiyet çalışmaları gibi önemli başlıklar üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca, 2026 yılında gerçekleştirilecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi COP31 Taraflar Konferansı ve Bakanlık ile düzenlenecek İklim Forumu hakkında da detaylı görüşmeler yapıldı. Sekmen, Erzurum'u geleceğe taşımak için sürekli ve kararlı bir şekilde çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.