Kültür Sanat »

İstanbul Beyoğlu'nda Mevlana'nın Vuslat Yıldönümü Etkinliği Gerçekleştirildi

İstanbul Beyoğlu’nda, Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 752. vuslat yıl dönümü dolayısıyla anma etkinliği düzenlendi. Kasımpaşa Mevlevihanesi’nde gerçekleştirilen programa çok sayıda davetli katıldı.

Hazreti Mevlana Celaleddin-i Rumi, 752. vuslat yıl dönümünde İstanbul Beyoğlu'nda anıldı. Beyoğlu Belediyesi tarafından Kasımpaşa Mevlevihanesi’nde düzenlenen etkinlikte, Beyoğlu Belediyesi Başkan Vekili Sefer Karaahmetoğlu ve çeşitli dinlerin liderleri, konsoloslar ile sanat ve iş dünyasından birçok kişi yer aldı.

Programda konuşma yapan Sefer Karaahmetoğlu, insanın değerinin gönlünün genişliği ve sevgisiyle ölçüldüğünü vurguladı. Mevlana'nın öğütlerine dikkat çekerek, bireylerin kibir ve öfkeyi bir kenara bırakıp hoşgörü ile yeniden doğmalarını diledi. Mevlana'nın "Bir mum, diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez" sözüne atıfta bulunarak, birbirlerine ışık tutmalarının önemini ifade etti.

Etkinlik, Hz. Mevlana'nın mirasını anmak ve anlamak amacıyla düzenlendi. Katılımcılar, onun öğretilerinin günümüzde de geçerliliğini koruduğuna dikkat çekerek, bu tür anma programlarının önemine vurgu yaptılar. Bu anlamda, Mevlana'nın sevgi ve hoşgörü mesajları katılımcılara ilham kaynağı oldu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.