Adana'da Mahalle Sakinleri, Yol ve Yeşil Alan Talep Ediyor
Adana'da mahalle sakinleri, yol ve yeşil alan taleplerinin karşılanmadığını belirtiyor. Yapılan başvuruların sonuçsuz kaldığını ifade eden sakinler, çocuklarının güvenliğinden endişe ettiklerini dile getiriyor. Ayrıca bölgede uyuşturucu pazarlıkları yapıldığını aktaran mahalle sakinleri, imar sorunlarının çözülmesini talep ediyor.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Adana ilinde bulunan bir mahalledeki sakinler, belediyeye yaptıkları yol ve yeşil alan taleplerinin karşılık bulmadığını ifade ediyor. Mahalle sakini Ertan Yıldırım, ilgili kurumlardan defalarca yanıt alamadıklarını belirterek, CİMER üzerinden resmi başvuru yaptıklarını, topladıkları imzaların ardından bile sonuç alamadıklarını vurguladı. Kendilerine iletilen yazıda, söz konusu alanların 2026 yılı projelerine bile alınmadığı bilgisi verildiğini aktaran Yıldırım, çocuklarının okula giderken korktuğunu ve atıl alanlarda uyuşturucu pazarlıklarının yapıldığını kaydetti.
Diğer bir mahalle sakini Hasan Özel Yavuz ise, bölgede ciddi bir imar ve yol sorunu yaşandığını ifade etti. Mevcut projelerdeki yolların çoğunun istimlak edildiğini belirten Yavuz, çıkmaz bir sokakta yaşadıklarını ve imarlı alanların bile değerlendirilmediğini söyledi. Türkmenbaşı tarafındaki bazı yolların paralarının ödenmesine rağmen hâlâ yapılmadığını, güneydeki evlerin yolun bir kısmını işgal ettiğini ve bu durumun yıllardır çözülmediğini dile getirdi.