Asayiş »

Kayseri Melikgazi'de Dur İhtarına Uymayan Sürücü M.A.A. Yakalandı

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde dur ihtarına uymayarak polis memurlarına çarpan sürücü M.A.A. yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sürücünün olay yerinden kaçmaya çalıştığını bildirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde gerçekleştirilen yol uygulaması sırasında dur ihtarına uymayarak polislerin üzerine sürerek çarpan M.A.A. isimli sürücünün yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Gereği yapıldı. Dur ihtarına uymayarak polislerimizin üzerine aracını süren şahıs yakalandı," ifadelerini kullandı. Ayrıca, dur ihtarına uymayan sürücülerin yol açtığı tehlikeleri vurgulayan Bakan, son altı yılda bu nedenle dokuz polis şehidi ve on altı gazinin olduğunu belirtti. Mevcut trafik kanununa göre, bu sürücüye 2 bin 167 lira idari yaptırım uygulanacağını ifade eden Bakan, yeni trafik kanunu teklifi ile bu tür ihlallere yönelik caydırıcı önlemler alınacağını duyurdu. Yeni düzenlemeye göre, dur ihtarına uymayan sürücülere 200 bin lira para cezası kesileceği, sürücü belgelerinin 60 gün süreyle geri alınacağı ve aracın 60 gün süreyle trafikten men edileceği bilgisi verildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.