Manisa Kırkağaç'ta 38. Dönem Uzman Erbaşları Mezuniyet Töreni Gerçekleşti
Manisa Kırkağaç'ta Jandarma Komando Eğitim Merkezinde düzenlenen mezuniyet töreninde, 38. Dönem Uzman Erbaşların coşkusu gözler önüne serildi. Törene, yerel yetkililer ve vatandaşlar katılım gösterdi. 180 günlük eğitimlerini tamamlayan 750 uzman erbaş, aileleriyle birlikte yeni görev yerlerine doğru yola çıktı.
Manisa Kırkağaç'ta Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığında gerçekleştirilen mezuniyet töreni, 38. Dönem Uzman Erbaşların sevinciyle doldu. Törene, Foça Jandarma Komando Eğitim Komutanı Tümgeneral Uğur Ertekin, Kırkağaç Kaymakamı Zafer Oktay, Soma Kaymakamı Ünal Koç, Kırkağaç Belediye Başkanı Üstün Dönmez, Kırkağaç Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Erkul ve çok sayıda davetli katıldı.
Mezuniyet Töreninin Detayları
Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından yapılan duaların ardından program, konuşmalarla devam etti. Askeri gösteriler ve geçiş töreninin ardından mezun olan uzman erbaşlar, görevlerine resmi olarak başlamış oldular. Program, belge töreni ve hediyelerin verilmesi ile sona erdi. 180 gün süren eğitimlerini tamamlayan uzman çavuşlar, mezuniyetlerinin ardından aileleriyle birlikte yeni görev yerlerine gitmek üzere ilçeden ayrıldılar.