Yerel »

Tekirdağ Ergene'de Kimya Tesisleri Üzerinde Koku ve Emisyon Denetimi Gerçekleştirildi

Tekirdağ'da Ergene ilçesinde kimya tesislerine yönelik koku ve emisyon denetimi yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, tesislerden kaynaklanan organik bileşik emisyonları belirlenecek. Ayrıca Çorlu Çayı güzergahında da kaçak deşarj denetimleri yapıldı.

Tekirdağ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Ergene ilçesindeki kimya tesislerinde koku ve emisyon denetimlerine başladı. Bu kapsamda, aktif ve pasif örnekleme yöntemleri kullanılarak tesis içinde ölçümler gerçekleştirildi. İki ay sürecek olan çalışmalar sonucunda, tesislerden kaynaklanan organik bileşik emisyon konsantrasyonları belirlenecek ve elde edilen verilere göre gerekli idari işlemler yapılacak. Ayrıca, Çerkezköy ilçesi ile Ergene ilçesi arasında yer alan Çorlu Çayı'nda da denetimler devam ediyor. Müdürlük ekipleri, drone ile havadan görüntüleme yaparak dere yatağını ve çevresini inceledi. Kaçak deşarjların tespit edilmesi durumunda, 2872 sayılı Çevre Kanunu hükümleri çerçevesinde idari yaptırımlar uygulanacak ve kaçak hatlar kapatılacak.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.