Ekonomi »

İstanbul'da Özel Sektörün Yurt Dışı Kredi Borcu Ekim'de 210,8 Milyar Dolar Olarak Belirlendi

Özel sektörün Ekim ayı itibarıyla yurt dışı kredi borcu 210,8 milyar dolara ulaştı. Uzun vadeli borçların büyük kısmının ABD doları cinsinden olduğu gözlemlenirken, kısa vadeli borçların da önemli bir kısmı Türk lirası ile finanse ediliyor.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu, Ekim sonunda 210,8 milyar dolar olarak kaydedildi. Yapılan incelemelere göre, uzun vadeli kredi borcunun 201,7 milyar doları bulunuyor. Bu borcun yüzde 58,0'ı ABD doları, yüzde 31,7'si euro, yüzde 2,5'i Türk lirası ve yüzde 7,8'i diğer döviz cinslerinden oluşmaktadır. Kısa vadeli kredi borcu ise 9,1 milyar dolar seviyesinde ve bu borcun da yüzde 25,4’ü dolar, yüzde 20,5’i euro, yüzde 50,9’u Türk lirası ve yüzde 3,2’si diğer döviz cinslerinden sağlanmıştır.

Ekim ayı itibarıyla özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcunun 1 yıla kadar olan vade dağılımı incelendiğinde, toplamda 63,9 milyar ABD doları borç olduğu tespit edilmiştir. Bu borçların 40,4 milyar ABD doları bankalara, 17,9 milyar ABD doları finansal olmayan kuruluşlara ve 5,6 milyar ABD doları ise bankacılık dışı finansal kuruluşlara aittir. Bu durum, döviz cinsinden borçlanmanın artışını ve sektördeki finansal dinamikleri göstermektedir.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.