Güncel »

Yalova'da Güney Marmara Otoyolu Projesi 78 Kilometre Uzunluğunda

Yalova ile İzmit arasında inşa edilecek Güney Marmara Otoyolu, toplamda 78 kilometre uzunluğunda projelendirildi. Projede, 66 kilometrelik 6 şeritli ana yol ile 12 kilometrelik bağlantı yolu yer alıyor.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Bakan Uraloğlu, proje hakkında yaptığı açıklamada, Güney Marmara Otoyolu'nun Yalova'nın Çiftlikköy ilçesine bağlı Laledere köyünden başlayarak, doğu yönüne ilerleyeceğini belirtti. Proje güzergahı İznik-Altınova yolunu keserek Gölcük'ün güneyine ulaşacak. Ayrıca, Yuvacık Barajı’nın kuzeyinden geçerek Cengiz Topel Havaalanı'nın güneyine bağlanacak şekilde planlandı.

Proje kapsamında inşa edilecek yapılar arasında 14 kavşak, toplamda 27,9 kilometre uzunluğunda 8 tünel, 3,3 kilometrelik 9 viyadük ve 51 adet köprü bulunuyor. Bakan Uraloğlu, bu yapılar ile ulaşımın daha güvenli ve hızlı hale getirileceğini vurguladı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.