Bursa'daki Okullarda Spor Günü Etkinlikleri Aralık Ayında Gerçekleşti
Bursa'daki okullarda her ay düzenlenen Spor Günü etkinlikleri, Aralık ayında yoğun katılımla gerçekleştirildi. Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen bu projeyle öğrencilerin fiziksel gelişimlerine katkı sağlanması hedefleniyor. Spor kıyafetleriyle okula gelen öğrenciler, aktivitelerde eğlenerek sporun birleştirici gücünü deneyimledi.
Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen Hareketli Yaşam, Oyun ve Beceri Aktiviteleri (HOBA) projesi kapsamında, 16 Aralık'ta il genelindeki tüm okullarda Spor Günü etkinlikleri yapıldı. Okul yönetimlerinin kararlarıyla öğrenciler, spor kıyafetleriyle ders başı yaptı. Teneffüslerde ve öğle aralarında hazırlanan alanlarda oyunlar oynayıp, fiziksel aktivitelerle eğlenceli vakit geçirdi. Bu etkinliklerle spor kültürünün yaygınlaştırılması amaçlanıyor.
Projenin Hedefleri
HOBA Projesi, sporun okul kültürünün önemli bir parçası haline getirilmesini amaçlıyor. Projeyle birlikte, öğrencilere düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılacak. Geleneksel çocuk oyunlarının yaşatılması ve öğrencilerin aidiyet duygusunun pekiştirilmesi de hedefleniyor. Ayrıca etkinliklerde "adil oyna-temiz kazan" anlayışıyla öğrenci-veli-okul iş birliği güçlendirilmeye çalışılıyor.
Koordinasyon ve İş Birliği
Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, üniversiteler, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları ile yapılan iş birliği sayesinde sağlık ve spor konularında bütüncül planlar uygulanmaya devam ediyor.