Asayiş »

17 İlde Gerçekleştirilen Alkol Kaçakçılığı Operasyonlarında 66 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 17 ilde gerçekleştirilen alkol kaçakçılığı operasyonlarında 27 bin 886 litre sahte alkol ile 67 bin 994 litre etil alkol ele geçirildiğini duyurdu. Ayrıca 6 yasa dışı imalathane de tespit edildi. Operasyonlarda toplam 66 kişinin adli işlemlerle karşı karşıya kaldığı belirtildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Jandarma'nın son iki haftada düzenlediği alkol kaçakçılığı operasyonlarına dair detaylar paylaştı. Bu operasyonlar, Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Karaman, Kırklareli, Manisa, Ordu, Rize ve Tekirdağ illerinde yapıldı. Operasyonlar sonucunda 27 bin 886 litre sahte/kaçak alkollü içki ve 67 bin 994 litre etil alkol ele geçirildi. Ayrıca, 6 adet yasa dışı alkollü içki imalathanesi deşifre edildi. Bakan Yerlikaya, bu ürünlerin ele geçirilmesiyle sahte ve kaçak alkol üretiminin önlenerek vatandaşların sağlığının korunduğunu vurguladı. Operasyonların 81 ilde sürdürüleceği ve şüpheli durumların 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesi gerektiği ifade edildi. Bakan, bu başarılı operasyonlarda emeği geçen tüm ekiplere teşekkür etti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.