Siyaset »

Ankara'da Dezenformasyonla Mücadele Üzerine Önemli Açıklamalar Yapıldı

Ankara'da düzenlenen forumda İletişim Başkanı Duran, dezenformasyonun devletlerin kapasitesine zarar verebileceğini belirtti ve ortak mücadele çağrısında bulundu. Duran, bu tehditlerle başa çıkmak için Türk devletleri arasında iş birliğinin önemine vurgu yaptı.

Ankara'da gerçekleştirilen forumda İletişim Başkanı Burhanettin Duran, dezenformasyonun günümüzde sadece yanlış bilgi değil, aynı zamanda devletlerin kabiliyetlerine zarar verebilen varoluşsal bir tehdit olduğunu ifade etti. Duran, bu tür tehditlerin özellikle kriz dönemlerinde toplumsal istikrarsızlığa yol açabileceğini vurgulayarak, uluslararası iş birliğinin önemine dikkat çekti. Dezenformasyonla Mücadele Merkezinin faaliyetleri hakkında bilgi veren Duran, bugüne kadar 2.500'den fazla dezenformasyonu ifşa ettiklerini söyledi. Duran, Türk devletlerinin ortak kimliğini ve dayanışmasını hedef alan dezenformasyon kampanyalarına karşı etkili stratejiler geliştirilmesi gerektiğini belirtti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.