Yaşam »

Erzurum'da Dünya Kooperatifçilik Günü Kutlaması ve Kadın Kooperatifleri Etkinliği Düzenlendi

Erzurum'da gerçekleştirilen Dünya Kooperatifçilik Günü etkinliğinde, 20 kadın kooperatifi yöresel yemekler ve el sanatları stantları açtı. Ayrıca, kadına yönelik konuları ele alan bir resim sergisi de açıldı. Programda, kadın kooperatiflerinin toplumda sağladığı katkılar vurgulandı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Dünya Kooperatifçilik Günü, Erzurum'da "Kooperatifte Kadın Gücü" temasıyla kutlandı. Etkinlikte, 20 kadın kooperatifi kendi el emeği ürünlerini sergileyerek, ziyaretçilerin beğenisine sundu. Kadınların üretim süreçleri hakkında bilgiler verilirken, aynı zamanda kadın emeğini ve toplumsal dayanışmayı konu alan bir resim sergisi açılışı da yapıldı. Açılış töreninde kadın kooperatif temsilcileri, organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, kadın kooperatiflerinin istihdam ve yerel kalkınma açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Aykut, üniversite ile kamu iş birliğinin kadın odaklı projelerdeki katkısına da dikkat çekti. Program, stant ve sergi ziyaretleriyle sona erdi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.