Ekonomi »

Ankara'da Bakan Işıkhan, Türk-İş’in Asgari Ücret Komisyonuna katılmama gerekçelerini tekrar aktardığını belirtti.

Ankara'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türk-İş’in Asgari Ücret Komisyonu'na katılmama gerekçelerini yinelediğini ifade etti. Işıkhan, 2026 yılı itibarıyla asgari ücret sürecinin başladığını ve bugün saat 14.00'te ikinci toplantıyı gerçekleştireceklerini belirtti. Ayrıca sosyal diyalog sürecinin devam edeceğini vurguladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türk-İş’in Asgari Ücret Komisyonu'na katılmama gerekçelerini yinelediğini açıkladı. Işıkhan, 2026 yılı için asgari ücret sürecinin başladığını ve bugün saat 14.00’te ikinci toplantının yapılacağını duyurdu. Bakan, sosyal diyalog sürecinin devam edeceğine de dikkat çekti. Ergün Atalay ile gerçekleştirdikleri görüşmede, Türk-İş’in komisyona katılmama gerekçelerinin değişmediğini ifade eden Işıkhan, bu süreçte HAK-İŞ Başkanı ile de görüşeceğini belirtti.

Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda tüm konuların ele alınacağını ve işveren, kamu ve işçi kesiminden alınan bilgilerin değerlendirileceğini kaydetti. Komisyonun amacının işçilerin enflasyona ezdirmemek ve işverenlerin gelişimini desteklemek olduğunu vurguladı. Öte yandan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, komisyona katılmama gerekçelerini yineleyerek, mevcut ekonomik durumun asgari ücret üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Atalay, kira, ulaşım ve gıda gibi verilerin göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.