Yozgat Merkez'deki Konak, Kadınların Eğitimine Destek Oluyor
Yozgat'ta, kadınların eğitim alabileceği bir konak restore edilerek hizmete sunuldu. Kursiyerler, kendi yaptıkları ürünleri hediye etmekten mutluluk duyuyor. Gümüş, yeni dönem kayıtlarının dolduğunu belirtti. Başkan Arslan ise, tarihi konakları koruyup, kadınların yeteneklerini geliştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.
Yozgat Belediyesi'nin restore ettiği konak, kadınların eğitim noktası haline geldi. Kursiyer Ayşe Demircan, bu alanda birçok yeni arkadaşlık edindiğini ve elde ettikleri ürünleri hediye etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Yozgat Belediyesi Sanat Koordinatörü Gülay Gümüş, kursların Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle yapıldığını ve katılımcıların yeteneklerini geliştirdiğini ifade etti. Yeni dönem kayıtlarının dolduğunu dile getiren Gümüş, kursiyerlerin tanıtım etkinlikleri düzenleyeceklerini söyledi.
Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, kursiyerleri tebrik ederek, tarihi konakların korunmasına ve kadınların eğitimine yönelik çalışmaların önemine vurgu yaptı. Arslan, "Bu konağımızı restore ettik ve burada çeşitli kurslar düzenliyoruz. Pastacılık ve yapay çiçek kursları, katılımcılar tarafından büyük ilgi görüyor. Kursiyerlerimizin memnuniyeti bizi sevindiriyor." dedi. Başkan Arslan, daha iyi çalışmalar yapmak için gayret göstereceklerini de sözlerine ekledi.