Kültür Sanat »

Aydın'da Şap Karantinası Nedeniyle Deve Güreşleri İptal Edildi, Sektörde Sorunlar Baş Gösterdi

Aydın'da şap hastalığı nedeniyle iptal edilen deve güreşleri, sektörde ciddi sıkıntılara yol açtı. Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu Başkanı Akın Pazarlıoğlu, bu karara itiraz ederek ilgili kurumların yeniden değerlendirme yapmasını talep etti. İptal edilen etkinliklerin maddi ve manevi etkileri geniş bir kitleyi etkiledi.

Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu Başkanı Akın Pazarlıoğlu, şap hastalığının yürürlükteki yönetmelikler nedeniyle sektörde büyük bir tahribata neden olduğunu ifade etti. Bu bağlamda, şap hastalığına dair develerde herhangi bir vaka kaydının bulunmadığını vurgulayan Pazarlıoğlu, Türkiye'deki üniversitelerin veterinerlik fakültelerinde de şap hastalığına dair kayıtlı bir vaka olmadığını belirtti.

Ayrıca, geleneksel deve güreşlerinin iptal edilmesinin, hayvanların sağlık durumuna dair bir araştırma yapılmadan gerçekleştiğini dile getirdi. Federasyon, Aydın milletvekilleri ve Tarım ve Orman Bakanlığı ile resmi yazışmalar ve yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdi. Pazarlıoğlu, deve güreşlerinin iptal edilmesinin mantıklı olmadığını, bu etkinliğin birçok insan için geçim kaynağı olduğunu söyledi.

Pazarlıoğlu, bu yıl 80 adet deve güreşi festivali planlandığını ve bu festivallerin iptaliyle birlikte yaklaşık 15 milyon kişinin mağdur olduğunu ifade etti. Ayrıca, arenaya çıkarılmayan pehlivan develerin de rahatsızlık yaşadığını belirtirken, bu durumun hayvanların doğal yaşam döngüsüne zarar verdiğini sözlerine ekledi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.