Yerel »

Siirt'te Yaban Hayvanları İçin 750 Kilo Yem Bırakıldı

Siirt'te doğa koruma ekipleri, yaban hayvanlarının kış şartlarında yiyecek bulmalarını sağlamak amacıyla 750 kilo yem bıraktı. Bu yemler, yoğun kar yağışı nedeniyle zor durumda kalan yaban hayvanları için hazırlandı.

Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile Siirt İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, kış mevsiminde hayvanların beslenebilmesi için harekete geçti. Ekipler, yoğun kar yağışının etkili olduğu dağlık kesimlerde ve köylerde, yaban hayvanlarının yiyecek bulmakta zorlandığını belirledi. Bu çerçevede 750 kilo buğday, arpa ve mısır gibi yemleri, pazar artığı ekmekle birlikte doğaya bıraktı. Bu uygulama, yaban hayatının korunmasına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.