Siyaset »

Bahamalar Nassau'da Kosova ile Diplomatik İlişkiler Kurdu

Bahamalar, Kosova'yı tanıyan 121. ülke oldu. Nassau'da imzalanan anlaşma ile iki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler resmen tesis edildi. Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, bu tarihi günün önemine vurgu yaparak Bahamalar’a olan teşekkürlerini dile getirdi. Bahamalar Başbakanı Philip Davis ise bu anın her iki ülke için büyük bir değer taşıdığını belirtti.

Bahamalar, Kosova’yı tanıma kararını, Sudan, Kenya ve Suriye’nin ardından bu yıl alan dördüncü ülke olarak duyurdu. 2008 yılında bağımsızlığını ilan eden Kosova, Sırbistan tarafından hala tanınmamaktadır. Bahamalar’ın bu kararı, Sırbistan’da olumsuz bir tepkiyle karşılandı. Sırbistan Dışişleri Bakanlığı, Bahamalar’ın bu adımını şiddetle kınadı. Bakan Marko Djuric, Haziran ayında Bahamalar Dışişleri Bakanı Fred Mitchell ile görüşerek Kosova’yı tanımadıkları için teşekkür etmişti. Bahamalar’ın Kosova’yı tanıması, uluslararası ilişkilerde yeni bir dönemi de başlatabilir.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.